10, 11,12,13,14 juli

Weer in Sri Lanka

Woensdag 10 juli zijn we om 5 uur ‘s ochtends in Colombo aangekomen. Het oppikken van de bagage,duurde lang…..
Eén bagage karretje was zoek, maar uiteindelijk was alle bagage er. Onze eigen bagage,maar ook de andere goederen.
Zoals o.a. : 1x voetbal tenu, een volleybal en een voetbal. 6x bidons, zonnebrillen, vele fiets tenues (vooral veel sport moves tenues), cliplesspedalen. Gloednieuwe sport schoenen en damesschoenen, veel babykleding, een aantal mobiele telefoons en zelfs een paar smart phones van de Phone House Steenwijk en de 2 laptops.

Gelijk op woensdag hebben we de brommer alweer opgepikt. Deze rijdt weer als vanouds. Op woensdag uiteraard Geethange ontmoet en verder een beetje bijgekomen van de reis.

Op donderdag hadden we ‘s ochtends een gesprek gehad met de vrouw waarvoor we een huis zouden gaan bouwen (zie nieuwsbrief februari 2013). Deze bouw gaat niet door. Via de bemiddeling van de Boedhistische tempel vanuit haar dorp krijgt zij (als weduwe met 2 kinderen) vd overheid geld om eind augustus te starten met de bouw van haar woning.
Met behulp van Geethanga hebben we inmiddels besloten om een gezin in een houten krotje (1 kamer voor 5personen) in het Bandaragamma district te helpen met een stenen woning.
Inmiddels hebben we ook Chanake (de visser die we vorig jaar met zijn woning hebben geholpen) bezocht. Hij start dinsdag met de renovatie van de binnenkant van zijn woning.
Daarnaast hebben we besloten om bij het huis wat de stichting vorig jaar gebouwd heeft , dit jaar een kozijn en voordeur te laten maken. maandag zullen deze bij de timmerman bestellen.