12,13,14,15 juli

12,13,14,15 juli

Sukithaschool
De metselaars zijn begonnen met het metselen van de muur van een meter hoog en ongeveer 35 centimeter breed ter beschutting van de terein / tuin i.v.m. het hoge water en heftige regenval. De kinderen willen deze border gaan gebruiken voor het kweken van planten om deze te gaan verkopen.
De gedoneerde spillen zijn inmiddels in ontvangst genomen en werden direct met veel plezier gebruikt.

Gisteren hebben we het vocal training centrum in Horana bezocht (ook een onderdeel van de Sukitha school). Een fantastisch opgezet ‘bedrijf’ voor en door gehandicapte meisjes. Bestaande uit een wegrestaurantje, een handwerkwinkel, een naai atelier, weefatelier, een schoonheids/ kappersalon, een groentetuin, een keuken waar het eigen voedselgekookt wordt.
In dit centrum krijgen mensen vanaf 17 tot 35 jaar een 2 jarige opleiding in 1 van deze praktische vakken.
Aan het einde moet er een examen gedaan worden, wordt dit behaald dan krijgen ze hun naaimachine / weefgetui o.i.d., passend bij hun vak, mee naar huis.
In de loop der jaren hebben al 600 pupillen deze curssen met goed gevolg afgerond.

Ze hebben behoefte aan4 nieuwe naaimachines, 2 nieuwe hogedrukspuiten (om de sanitaire voorzieningen te reinigen), tuin gereedschap en een tuinhek.
Wij gaan bekijken aan welke behoeften wij kunnen voldoen.

Getroffen gezinnen door de watersnood
Wij hebben vele gezinnen gevonden die momenteel wonen in erbarmelijke omstandigheden. Zij wonen in slechte houten huizen, die voor de helft onder water hebben gestaan.
15 van deze gezinnen hebben we een voedsel pakket gebracht, bestaande uit :
10 kilo rijst
1 kilo dahl
1 kilo uien
1 kilo gedroogde vis
olie
kruiden
suiker
zout
wasmiddel
theeketel
koekepan
rijstkom
kookpan
handdoek
theezeefjes

Op dit moment zijn er weer heftige regendagen, dus volgende week gaan wij nogmaals op pad met een 15tal nieuwe voedselpakketen.

De huizen zagen eruit zoals op onderstaande foto’s, zodra wij terug in Nederland zijn komen er recente foto’s in de nieuwsbrief.

Gisteren hebben wij een dak gekocht voor een gezin.
Zij starten deze week met de bouw van dak.