16, 17, 18, 19, 20 juli 2008

16, 17, 18, 19, 20 juli 2008

De afgelopen dagen hebben wij de vissers van de vorige jaren bezocht.
Bij een van de vissers zijn wij thuis geweest en deze visser wees trots naar het goedwerkende lichtknopje. Want dankzij Nika Lanka had hij weer eleltriciteit in zijn huis.

Op 17 juli hebben wij wederom 15 voedselpakketen gemaakt en weeruitgedeeld aan het gebied dat ernstig getroffen was door het hoge water van de rivier en de heftige regenval.
In dit gebied troffen wij verscheidene bruggen aan, waarvan de leuningen waren weggeslagen. Halve brugdekdelen waren nog zichtbaar.
Met de voedselpakketen konden wij 2 kleine dorpjes blij maken.

Vervolgens zijn wij met een getroffen bewoner naar een architect geweest en hebben daar de bouwtekekeningen gezien voor de uitbouw en restauratie van zijn huis.

Voor de Sukitha school hebben wij 2 naaimachines besteld voor het naai atelier in Horana. (de werkplaats)
Voor de school in Galaphata hebben wij 4 boekenkasten laten maken. Vanavond gaan wij een hogedrukspuit voor het reinigen van het sanitair kopen. De muur in de tuin van de school is inmiddels afgemetseld.
24 juli brengen wij alle materialen met een vrachtwagen naar de school.

Op 23 juli 11.18 uur (het tijdstip dat er volgens de horoscoop begonnen moet worden ) zijn wij bij het begin van de bouw van een door de stichting gedoneerd dak .

Gisteren zijn wij bij de familie in Hikkaduwa geweest welke wij ook in 2006 hebben gesteund.
Goed was ht om te zien dat dit gezien inmiddels hun leefomstandigheden flink hebben kunnen vergroten. Ook dit keer hebben wij hier een donatie gedaan.
Op de weg terug van Hikkaduwa naar Kalutara hebben wij bij het schilpadden opvangcentrum een donatie gedaan. Dit centrum draagt zorg voor het uitbroeden van de eieren.

Vanochtend zijn wij met een visser naar Beruwala geweest en hebben voor hem een net van 750 meter gekocht. Deze visser heeft vorig jaar van ons een boot gedoneerd gekregen. Dit jaar waren zijn netten aan vervanging toe.