16,17,18,19 july 2010

De stichting is alweer een dagen in Sri Lanka.
We zijn begonnen met de voorbereidingen van de bouw van Yaserante zijn huis (zie eerder bericht, met foto’s op de site) de bouwmaterialen voor het fundament, stenen, zand en cement, zijn al besteld en dit wordt vrijdag geleverd. De bouw kan nml. pas op vrijdag beginnen, want de monnik heeft de horoscoop getrokken, om precies 7.22 uur moet er op vrijdag gestart worden met het fundament. Gisteren heeft hij zijn huidige huis gesloopt en woont nu tijdelijk bij zijn familie. Dit slopen van zijn huisje van klei, zelden hebben we zo’n slecht huis gezien, was in een paar uur klaar. Nadat alles uit zijn huisje was gehaald en de dakplaten eraf waren gehaald, werd er een paar keer tegen de muren geschopt en stortte het hele huisje in.

Mupya Sevana bejaardenhuis.
Hier hebben we afgelopen zaterdag een voedselpakket gedoneerd en ook tandenborstels, tandpasta, zeep en handdoeken. Ook zat er een pak biscuitjes bij, hiermee waren de bewoners erg blij, want dit krijgen zo normaal nooit. Nog nooit hebben we volwassen mensen zo blij gezien door een biscuitje.

Na een kleine beurt rijdt onze brommer weer fanatastisch, zo dadelijk stappen we op de brommer en gaan naar ons volgende bouwproject. Dat is hier hard nodig, want dit huis heeft een nieuw dak nodig en het regent al veel dagen zeer heftig.
Hier en daar speelgoedknuffels uitgedeeld en deze vallen zeer goed in smaak. Tevens al 1 renner van nieuwe oranje kleding voorzien en sportvoeding.En een trotse voetballer blij gemaakt met voetbalschoenen. Ook hebben we voor een jongen (de we ook al eerder hebben gesteund) het lesgeld voor engels voor de komende 8 maanden betaald. Voor een andere man hebben we de kosten voor een liesbreukoperatie betaald (25 euro)