19 augustus

15 augustus zijn we met een van de vissers naar de netten winkel geweest en hebben daar voor de 2 boten complete netten gekocht, met lood, drijvers, enz.

De 2 pakketten hebben we uitgedeeld en de mesnen waren erg blij, hoewel ze dat moeilijk vinden om uit te drukken.
Maar onze tuk tuk chauffeur had tranen gezien en vertaalde alles.
Later op deze dag waren dan eindelijk de boten gereed PANELWIZARD 1 EN RT93.NL , een vrachtwagen gehuurd en de boten ingeladen. Ondertussen was al 1 van de visssers bij de fabriek geariveerd om dat alles vrij lang duurde (2 uur vertraging).
Aangekomen bij de families waren ze blij en vonden de kleuren van de boten erg mooi.

Daarna bij de gezinnen gekeken die we helpen met hun huis, alle 1000 stenen waren inmiddels aangekomen.
Het cement werd in de fabriek (droog) bewaard, ivm hevige regenval kunnen deze mensen het niet zelf opslaan.

16 augustus
Naar een tsunami slachtoffer geweest om samen met haar naar haar nieuwe stuk grond en in aanbouw zijnde huis te kijken, van de regering had ze 20.000 rupee gekregen (160 euro) om na de tsunami te overleven. Gelukkig is ze door Duitsers geholpen die haar een stuk land gegeven hebben. Nu is ze beetje bij beetje bezig haar huis op te bouwen. Wij hebben besloten haar te steunen d.m.v. glas in de kozijnen en een voordeur.

17 en 18 augustus zijn wij naar Wildpark Uda Walawe geweest. (daar hebben we 100den wilde olifanten gezien, schitterend)

19 augustus.
Vanmorgen de 3de familie voorzien van visnetten. En besloten om a.s. maandag voor alledrie de families hun boten volledig af te bouwen, zodat ze kunnen beginnen met vissen.
Zelf krijgen ze het geld voor de drijvers nooit bij elkaar.

Gre en ronald