26,27,28 juli

Weer in Sri Lanka. Bij aankomst in Sri Lanka hebben wij direct onze brommer opgehaald. Deze rijdt weer als vanouds en zo kunnen wij alle projecten weer bijlangs. Een staking van olie en benzine maatschappijen op 26 en 27 juli dreigde even roet in het eten te gooien. Het hele land lag plat en alle benzine stations waren gesloten. Maar gelukkig was er vanaf de 28ste weer benzine te krijgen bij alle benzine stations.

 

De familie Samankumare, waarvoor wij vorig jaar een woning hebben gebouwd, hebben we bezocht. Zij wonen met veel plezier in hun stenen 2 kamer woning met hun eigen toilet en douche. Toen wij vorig jaar Sri Lanka verlieten was de woning nog niet volledig ingericht, maar dat was nu wel het geval. Zij hadden inmiddels hun keuken afgebroken en nu gebouwd aansluitend aan hun woning. De komende weken zullen we voor deze familie nog nieuwe matrassen aanschaffen.

s1s2

s1
s1

s1

de bovenste¬†3 foto’s zijn van de de huidige woning, de woning een jaar geleden en het familieportret zoals wij vorig jaar afscheid namen.
De Sukithaschool hebben wij al bezocht. De school staat in het gebied wat eind mei, begin juni zo getroffen was door de overstromingen. Inmiddels is het water gezakt, maar hebben zij ongelooflijk veel last van vliegen in de 5 klassen in de benedenverdieping.

Volgende week gaan wij hier de gevraagde ventilatoren plaatsen. Dat kan nog net, want op vrijdag 4 augustus start de schoolvakantie.