3, 4,5,6 juli 2008

Op 3 juli kwamn wij in de ochtend aan op de luchthaven van Colombo. daar stond Gitanghe ons op te wachten.
We waren blij dat we uiteindelijk Colombo konden verlaten, want de hoofdstad is niet erg veilig. Vele extra security posten ivm recente aanslagen.
In het westen, zuiden en midden van het eiland is gelukkig niets van de onrusten te merken.

De eerste dag hebben we een brommer gekocht en zijn gelijk naar het gebied geweest dat ernstig getroffen was door overstromingen. Op dit moment was het water gezekt en waren de huizen weer op de normale manier te bereiken.

Gisteren hebben wij een beoek gebracht aan het ouderenhuis in Panadura. Waar ondertussen een derde vestiging is bijgekomen. Goed was het om te zien dat de bedden, klamboes, nachtkasten inmiddels waren verdeeld over de 3 vestigingen en volop in gebruik waren. Ook de 2 wc’s waren in gebruik. Er zijn plannen om op 1 augustus te starten met het aanbouwen van een klein hospital, voor ernstig zieke ouderen. (terminale bewoners van het ouderenhuis) Nika Lanka denkt erover om hieraan mee te werken zodat het plan gerealiseerd kan worden. Donderdag bekijken wij met Gitanghe en de managaer de bouwtekeingen, de locatie waar men wil bouwen hebben we al gezien.

Het huis waar we vorig jaar aan gebouwd hebben is nu grotendeels af. Er moet nog wat pleisterwerk op de muren en kozijnen met glas in muren. Ook hierover denken we wat wij aan ondersteuning kunnen bieden.
Het krotje waarin deze mensen vorig jaar woonden doet nu dienst als keuken.

De visser die Nika Lanka vorig jaar een boot heeft gedoneerd hebben wij ook al otmoet en hij heeft een tekort aan netten. Ook hierover zullen wij volgende week een besluit nemen.

Morgen gaan wij de Sukithaschool bezoeken.

Groeten Gre & Ronald

One thought on “3, 4,5,6 juli 2008

  1. Hoi
    We lezen dat er nog wel dingen voor Nikalanka zijn te doen.
    Goed om te weten. Succes met jullie werk en maak er ook een mooie vakantie van.
    Bij ons alles oké.
    groet, Martha en Bert

Comments are closed.