De noodtoestand is weer voorbij

Nadat er in het midden van Sri Lanka (in Kandy) onrusten waren, was er tijdelijk de noodtoestand van kracht. Deze is inmiddels weer opgeheven.
Van Sri Lankaanse vrienden begrepen wij ook dat er eigenlijk in het hele land rust was, maar dat er inderdaad alleen lokaal onrust was tussen een aantal mensen.
Nu deze onrust ook hier is verdwenen, timmert het Sri Lankaanse toerisme flink aan de weg. Sri Lanka hoopt de komende jaren meer toeristen te kunnen trekken. Dat de KLM nu 3x per week naar Sri Lanka vliegt draagt hier zeker aan bij.

Sri Lanka steeds populairder onder Nederlanders; schreef Verkeerbureaus.info
Compact, divers en authentiek. De redenen waarom Sri Lanka onder Nederlanders één van de populairste vakantiebestemmingen in Azië is, zijn eigenlijk heel simpel. Het land combineert zon, zee en strand perfect met natuur, erfgoed en cultuur. Sri Lanka is hip & happening, ook steeds vaker voor korte vakanties.

De Nederlandse reiswereld is dinsdag 13 maart uitgenodigd voor een kleurrijke roadshow in Amsterdam om te worden bijgepraat over de mogelijkheden.
Uniek in Azië
Sri Lanka biedt bezoekers meer dan genoeg om wekenlang door te brengen, maar door de compactheid kun je ook met weinig vakantiedagen het hele eiland proeven: uniek in Azië! Sri Lanka won vorig jaar dan ook de World Travel Award als Asia’s Leading Destination.

Eén van de meest bijzondere highlights van Sri Lanka is het wildlife. Het land telt 15 nationale parken, waarbij je vooral in het midden en zuiden van het eiland luipaarden, olifanten, beren en neushoornvogels kunt spotten. De geweldige natuur is ideaal voor avontuurlijke wandeltochten of de beklimming van Mount Pedro (2524 m). Ook de ‘culturele driehoek’ bevindt zich in centraal Sri Lanka, met de mooiste schatten uit de geschiedenis van het land.