De wielerclinic 2011 levert 1200 euro op !

Onder tropische temperaturen is er door 24 mensen o.l.v. Servais Knaven & Arjan Stroetinga 1200 euro bij elkaar gefietst.
Op zaterdag 23 april 2011 hebben 2 topsporters een fiets clinic gegeven voor 24 mensen. Oud profwielrenner Servais Knaven, de winnaar van o.a. Parijs Roubaix en een Tour de France etappe en tegenwoordig ploegleider bij de Britse SKY ploeg en Arjan Stroetinga, 3voudig Nederlands kampioen marathonschaatsen en afgelopen winter winnaar van een schaatsklassieker op natuurijs. Deze 2 topsporters hebben zich deze dag pro deo ingezet voor het goede doel.

De start van de clinic was in Steenwijk. Na een kop koffie en introductiefilmpje over de topsporters kregen alle deelnemers een bidon gevuld met een sportdrank en powerbar sportvoeding. Rond 10.30 uur vertokken alle deelnemers o.l.v. Servais Knaven & Arjan Stroetinga via Giethoorn, Meppel en Staphorst richting De Wijk voor een fietstocht van 70 kilomet er. Gedurende de hele dag was er tevens de begeleiding van de ploegleidersauto van WV Olympia uit Heerenveen.

inleiding olympia
Aandachtig wordt naar de Tourwinst van Servais gekeken, rechts de volgauto.

rij 2groepen
Onderweg

Net buiten Giethoorn werd de groep en tweeen verdeeld en kregen de deelnemers uitleg over verzetten en de fietshouding van de beide renners. Tussen Meppel en Staphorst werden er in tweetallen interval-, sprintoefeningen uitgevoerd. Het viaduct bij Staphorst werd gebruikt voor een krachttraining en tevens werd er van de deelnemers een fotogemaakt. Deze foto krijgen de deelnemers volgende week thuis gestuurd.
Bij Wielersport Vlot en Winters in de De Wijk was er een pauze. Hier stonden de koeken, krentenbollen, frisdrank en bananen klaar en was er tijd om de topsporters het hemd van het lijf te vragen.
stroetinga servaisuitleg

servaisstart vlot
Arjan fiets voorop, Servais legt uit en stapt op de fiets en de pauze bij Vlot & Winters in de Wijk

Vervolgens stapte het hele gezelschap weer op de fiets. In het tweede deel van de tocht werd het tempo wat opgevoerd en kon een ieder zich meten aan de snelheid van deze topsporters. Via Ruinerwold, Oosteinde, Havelte en Onna arriveerden alle fietsers rond half 2 weer in Steenwijk. In Steenwijk stond er voor alle deelnemers een maaltijd klaar, waar gretig van gegeten werd. Na de maaltijd was er voor de deelnemers gelegenheid om het net uitgekomen boek van Servais Knaven te kopen. Uiteraard werd elk exemplaar door Servais gesigneerd.

Rond 14.00 kregen Servais Knaven en Arjan Stroetinga een applaus, speciale Nika Lanka wijn en werd de plezierige, sportieve dag afgesloten. Nika Lanka bedankte de topsporters en alle deelnemers, want deze sportieve dag heeft Stichting Nika Lanka een bedrag opgeleverd van meer dan 1200 euro. De stichting zal dit bedrag aankomende zomer besteden aan hulp in Sri Lanka.

2renners wijn

bedanktsigneert
Servais Knaven signeert het boek