Fietsclinic van Servais Knaven & Wim Stroetinga heeft een dikke 1500 euro opgebracht

krantenfoto
Op zaterdag 9 mei 2009 hebben de 2 profwielrenners van de MILRAM ProTour ploeg een clinic gegeven voor 34 mensen. Servais Knaven, de winnaar van o.a. Parijs Roubaix en een Tour de France etappe en Wim Stroetinga, topsprinter en meervoudig Nederlands kampioen. Deze 2 profwielrenners hebben zich deze dag pro deo ingezet voor het goede doel. Want de opbrengst van deze fietsclinic, meer dan 1500 EURO gaat naar Stichting Nika Lanka. Deze stichting, opgericht na de tsunami zet zich in voor Sri Lanka en richt zich o.a. op ondersteuning van de wielersport.
pauze
pauze
De start van de clinic was in SBO De Triade te Wolvega. Na een kop koffie en introductiefilmpje over de 2 wielrenners kregen alle deelnemers een bidon gevuld met een sportdrank en een powerbar sportreep. Rond 11 uur vertokken alle deelnemers richting Ossenzijl voor een fietstocht van zo’n 65 kilometer.
Voorbij Ossenzijl draaide het gehele gezelschap de dijk van Kuinre naar Blokzijl op. Hier kregen de deelnemers van Knaven & Stroetinga uitleg over het rijden in een waaier en wat de beste houding op een racefiets is.
Na 35 kilometer was er een pauze stop in de Polder Wetering (tussen Nederland & Wetering). Hier kregen alle deelnemers frisdrank, een banaan, krentenbol, muesli reep en koek. Hier was er tijd om met de renners in gesprek te gaan. Er werd gesproken over de houding op de fiets, sportvoeding, trainings opbouw en de wielerklassiekers en de kunst van het sprinten.

Vervolgens werd de route vervolgd naar Scheerwolde om door te rijden richting de “heuvels” van Basse en Thy. Op weg nar Thy kregen de deelnemers les in het interval trainen. De deelnemers moesten proberen naar het achterwiel van Servais Knaven te sprinten en kregen uitleg van Wim Stroetinga hoe je een sprint aanzet.
Daarna werd er koers gezet naar Oldemarkt. Op een klinkerweg heeft Servais Knaven, de oud winnaar van Parijs Roubaix, aan de deelnemers uitgelegd hoe je je fiets in balans houdt op een kasseien weg. Na deze laatste uitleg werd via de Meenthe weer naar Wolvega gereden.
Rond 2 uur werd de schitterende fietstocht door de Kop van Overijssel en het Zuid Westen van Friesland afgesloten in Wolvega.
wimbedanktservais bedankt
Bij aankomst stond hier een heerlijke pasta maaltijd en een gekoelde frisdrank klaar. Tijdens de maaltijd was er tijd om in gesprek te gaan met de2 profwielrenners te stellen.
Rond 14.30 kregen de beide wielrenners een applaus, een fles rose en een uniek fotoboek over het wielrennen in Sri Lanka en werd een plezierige, sportieve dag afgesloten.
Deze sportieve dag heeft Stichting Nika Lanka een bedrag opgeleverd van meer dan 1500 euro. De stichting zal dit bedrag aankomende zomer besteden aan hulp in Sri Lanka.
Beide wielrenners gaven aan ook volgend jaar van de partij te zijn bij de clinic.

Langs deze weg willen wij nogmaals alle sponsoren en deelnemers bedanken voor de steun en inzet.
groepsfoto
sponsoren