juli 2009: Weer in sri lanka

Op  8 juli 2009  zijn we weer gearriveerd in Sri Lanka.

na een vliegreis van Dusseldorf, via Dubai kwamen we om 09.00 uur  (plaatselijke tijd) aan in Colombo.

Een dikke 4 uur later waren we weer in het ons vertrouwde hotel Hibiscus in Kalutara.

De eerste dagen bestonf uit het weer activeren van ons mobile Sri Lankaanse nummer en het ophalen van de brommer. Een vriend van ons heeft deze brommer een jaar lang gebruikt voor zijn woon-werk verkeer, de brommer is gelukkig nog steeds in goede staat.

Ook  hebben we contact gehad met de directeur van de Sukitha school en de haven, zijn we erachter dat de pallets al wel zijn aangekomen. Maar nu hebben we nog een document nodig waarop de waarde staat aangegegeven van de goederen. Maandag gaan we contact leggen met de Rotterdamse scheepvaart bedrijf, of zij dit huiste document naar ons willen mailen/ faxen.
Op de pallet bevinden zich o.a. :

Fietshelmen, 15 paar fietsschoenen, 120 wielershirts en wielerbroeken, 1 racefiets

20 zonnebrillen, 20 fietshandschoenen

20 complete voetbaltenue’s (broek,shirt en sokken)

50 trainingspakken

4 naaimachines

3 computers

Honderden pennen

1x een speelparachute

40 paar schoenen en slippers

Heel veel kinderkleding en zomer kleding (tshirts, kortebroeken, jurkjes etc.)

50 schooltassen

100 sporttassen

50 regenjassen

Waterpassen, hamers, schroevendraaiers, scheppen, steeksleutels, grondboren, beitels, troffels, baco’s nijptangen, rollermaten, houtboren, boren, bijlen, mokers, spaden, etc

 

Het ouderenhuis te Panadura.
 Het bejaardenhuis in Panadura heeft een huis geschonken gekregen , dat huis hebben ze laten renoveren tot een woonplek voor ongeveer 20 mensen.

Dit bleek goedkoper en sneller te realiseren dan nieuwbouw, hiervoor bleken tovh nog  veel extra verguningen nodig.

Deze 3de vestiging bevindt zich in Aluthgama. Het huis is met het geld van Nika Lanka gerenoveerd. Het huis is nog wat sober en de komende weken zullen wij kijken wat wij kunnen doen aan het tekort aan bedden, matrassen, keuken gerei en andere benodigdheden.

Gisteren hebben voor een gezin het schoolgeld voor de Engelse lessen voor de 8jarige zoon betaald. Ook hebben we een kleine gift gegeven voor renovatie van de plaatselijke tempel.