TALANT schenkt verjaardagspot aan stichting NIKA LANKA

BERICHT uit de Ooststellingwerver (december 2006)
Talant schenkt pot aan slachtoffers tsunami

Het personeel en de clienten van Talant die werken bij locatie Donkerbroek, hebben het hele jaar gespaard voor hun eigen verjaardagscadeau. Ze besloten vervolgens dit te schenken aan slachtoffers van de tsunamiramp. De afdeling kwam op dit idee na een bezoek aan een vroegere schooljuf op de Meester Duisterhoutschool in Oosterwolde.

Daar zagen de clienten van Talant foto’s van de Stichting Nika Lanka. Juf Gre Lieftink was tijdens de ramp op Sri Lanka en heeft samen met anderen een stichting voor de tsunamislachtoffers opgericht. „Wij krijgen al heel veel kadootjes en wij hebben bijna alles al en zij hebben bijna niks meer”, aldus een van de clienten die bij Talant in Donkerbroek werkt. Daarom is in gezamenlijk overleg besloten de verjaardagspot te schenken aan de Stichting Nika Lanka.

Stichting Nika Lanka geeft op Sri Lanka directe hulp. Twee keer per jaar gaan leden van de stichting er zelf heen, met spullen en geld. Zij kopen daar direct de spullen die de mensen nodig hebben zoals boten, vissersnetten en fietsen. Ook sponsort Nika Lanka er met materiaal een school voor zeer moeilijk lerende kinderen.