1,2,3,4,5,6,7 augustus 2010

1,2,3,4,5,6,7 augustus 2010
Deze week zijn de huizen (bijna) afgerond. Bij het huis van Yaserante wordt vandaag het dak geplaatst en dan is zijn 2kamer woning gereed. Uiteraard gaan wij voordat we uit Sri Lanka vertrekken zijn huis nog bewonderen. Vanochtend, Sri Lankaanse tijd, was de timmerman aan het werken en waren de balken voor het dak onderweg.

Afgelopen maandag is het dak van de 2de woning geplaatst. En de dinsdag en woensdag zijn gebruikt om op de muren het stukwerk aan te brengen.

Tevens hebben wij de laatste week aantal voedselpakketten naar zeer arme gezinnen gebracht. Ook hebben wij bij een gezin het electra laten aansluiten. Dit gezin leeft in een houten huisje en hierin lag alwel de bedrading voor electra en ook de meter was al bij dit huis geplaatst, maar niet aangesloten. De lamp in de keuken en woonkamer lieten zij branden op petroleum. De kosten voor het petroleum en zijn nog hoger dan de maandelijkse kosten voor electra, welke dit gezin nu moet betalen.

Afgelopen maandag heeft een visser zijn ‘treknet’ uit Colombo gehaald en dat gelijk naar een nettenboeter gebracht. In de omtrek van 30 km. is er maar 1 persoon die deze netten aan elkaar kan ‘naaien’.

In Kalutara South is en huis voor disabled people, via via kregen wij een vraag of wij hier iets konden betekenen. Voor een meisje, met een ziekte in haar armen en benen hebben wij een trapnaaimachine gedoneerd. Het hoofd van dit huis gaf aan dat het meisje dit moest kunnen en dat dit tevens een goede oefening voor haar was. Ook hebben wij hij stof en garen gedoneerd zodat zij eventueel kleding en kussenslopen voor verkoop kan maken.