16,17,18 augustus

De afgelopen dagen hebben wij de sportartikelen gedoneerd aan de sportclubs.
Volleybalclub Lucky Six was blij met de 2 nieuwe volleyballen.

Dhr. Sepala (de directeur van de Sukithaschool en lid van de FIFA) heeft ons geholpen met de voetbaltenue’s. 3 elftallen in Kalutara zijn weer in het nieuw gestoken.

Een aantal standardbikerijders hebben dankzij BarEnd uit Apeldoorn nieuwe kleding. Ook hebben zij nieuwe cliplesspedalen en nieuwe zonnebrillen.
Gisteren hebben wij de medische kosten voor het komende half jaar voor het meisje met hartproblemen kunnen bekostigen. Zij staat nog steeds onder controle van de specialisten, maar de laatste controles waren positief, er is nog geen sprake van een eventuele operatie.

Kumare
Vorig jaar hebben wij Kumare (de man die door een treinongeluk 1 been verloor) geholpen met zijn winkel. Deze stond echter te dicht bij de spoorlijn en zijn winkel moest van de overheid verdwijnen. Hij vertelde ons dat hij 2maal beroep had aangetekend bij de rechtbank in Colombo, maar dat dit niets had uitgehaald. Zijn winkel moest hij afbreken. En hij is dus zijn baan kwijt. Maar hij had wel een idee voor een nieuw werk. Vlakbij zijn huis zijn aan de kust 2 nieuwe hotels gebouwd. Hij wil graag artikelen aan toeristen verkopen, maar het ontbreekt hem aan een startkapitaal. Vrijdag zijn wij met hem artikelen wezen kopen (souvenirs), deze gaat hij op het strand aan toeristen verkopen en zo kan hij zichzelf bedruipen. Hij heeft nu een mand vol met artikelen voor toeristen, zoals : sleutelhangers, beeldjes van vissers,olifanten, Boedha’s, sari’s, asbakken, muziek instrumenten, maskers, waaiers, maskers, etc.