18,19,20,21 juli

Weer in Sri Lanka. Het Sri Lankaanse leven is weer net zo als de voorgaande jaren en gelukkig is er weinig te merken van de angst na de aanslagen. De Sri Lankanen geven zelf ook aan niet bang te zijn en zijn blij dat alles weer normaal is. Het enige dat wij merken is dat er op een aantal plaatsen checkpoints van de politie en het leger zijn.

De afgelopen dagen hebben wij al weer het een en ander in gang kunnen zetten. De Sukitha school had behoefte aan nog twee ventilatoren, schoonmaakmiddelen en leermiddelen voor een paar kinderen met spraak problemen. De komende dagen proberen wij deze zaken te kopen, zodat we dit nog voor 1 augustus (de start van de zomervakantie) kunnen realiseren.

De familie Columbus hebben we bezocht in hun nieuwe groentewinkel. De familie straalde helemaal, er komt nu net genoeg geld binnen om de maandelijkse rekeningen te bekostigen. De oude Columbus (85 jaar) en zijn dochter en haar twee zoons runnen de groentewinkel. Doordat zij de hele dag in de winkel zijn (van s ochtends 8 tot s avonds 8 uur), is er behoefte om in de winkel? hun eigen maaltijden te koken. De familie had zelf al een eenpits gasbrander, maar het ontbrak nog aan de gasfles en de nodige aansluitmaterialen. Dit (de gasfles met aansluitstukken) hebben wij deze familie kunnen doneren (voor zo n 35 euro). De komende dagen hopen wij de bouwprojecten in gang te kunnen zetten.