20, 21 juli

Woensdag zijn we gestart met het checken van onze brommer en het laten repareren van de verlichting, de claxon en remmen. (niet onbelangrijk in het hectische verkeer van Sri Lanka!!)
Daarna hebben wij de familie Samankumare bezocht. Deze familie woont op hun stenen fundamant in een houten woning met wel elektriciteit en een douche maar geen sanitair.
Voor de familie gaan we hun houten huis vervangen voor een stenen woning en laten we tevens sanitair aanleggen. De familie bestaat uit een vader en moeder en 3 kinderen. Vader Chandana verdient zijn geld als tuktuk chauffeur.
Met de aannemer zijn we momenteel in overleg over de mogelijkheden en de kosten hiervan. Morgen zullen we de bouwplannen gaan vastleggen, zodat we zaterdag kunnen starten.

Vandaag hebben we de Sukithaschool bezocht. Zij hebben onlangs van de National Education Foundation 4 computers gekregen. Deze zijn nog niet in gebruik, want zij hebben nog geen goed meubilair om de computers op te plaatsen. Vandaag hebben wij ons georiƫnteerd op de aanschaf van 4 computer tafels.

z