22,23,24 juli

De afgelopen 3 dagen hebben in het teken gestaan van 2 bouwprojecten. De materialen (de steentjes voor het cement, het cement, het zand en de grote steenblokken) voor de bouw van de woning van de familie Samankumare zijn inmiddels bij de woning gebracht. De bouw start morgen. Dan wordt er gestart met de bouw van twee slaapkamers en met de bouw van een sanitaire voorziening.

Dinsdag wordt er om 7.30 uur gestart met de het leggen van de eerste steen in het fundament voor een keuken bij de familie Rukmal.
De familie kennen wij al een aantal jaren. Zij wonen in Vilegoda North. De vader (Gayan) werkt op dit moment in Oman en de moeder (Upeksha) woont in hun kleine tsunami woning met hun 2 kinderen en de vader van Gayan.
Hun huidige woning bestaat uit een kleine woonkamer en 2 kleine slaapkamers en aan de buitenzijde van de woning een toilet en wc. Een keuken is er niet, één van de slaapkamers wordt hier momenteel voor gebruikt.
Aan de buitenkant van het huis ligt al gedeeltelijk een fundament voor eventuele uitbouw. Op dit fundament gaan wij de komende weken een keuken bouwen.