25,26,27,28,29,30

25 juni hebben we aan een oude vrouw met een ongetrouwde zoon, met weinig inkomen een bed, 2xmatras, kast, beddengoed, keukenmaterialen en beddengoed gebracht en nieuwe kleren (6 meter stof voor nieuwe sari)

Zo’n zelfde pakket hebben we dinsdag gebracht aan een mevrouw, zie was door het zware werk zo krom gegroeid dat zij niet meer kon werken en dus ook geen inkomsten meer had.

Via de zoon van timmerman en Geethange werden wij hierop attent gemaakt.

‘s middags konden wij hier direct een matras, beddengoed, handdoeken,  grote kast en voedselpakket afleveren

 

26 juni hebben we de Horana werkplaats bezocht, hier verbaasden wij ons er wederom over hoe goed de projecten zijn opgezet. Groentes worden verbouwd, de grond wordt met de leerlingen klaargemaakt dmv biologische bemesting, een beauty salon die gerund wordt door gehandicapten, was druk in bedrfijf. ook mensen uit de omgeving komen hier en de wat ijdelere vrouwen kunnen hier hun gezicht doen.We hebben gelunched in het bij behorende restaurantje (wat ookj gerund wordt door minder begaafden) elke sectie heefgt een begeleider die deze kinderen begeleidt.

Voor het houtbewerkingsgedeelte hebben wij een decoupeerzaag gekocht. De gereedschappen die nog steeds in de pallet in Colombo zijn gaan ook naar deze werkplaats.

ook is hiere een naai ateleier, waar hoofdzakelijk doofstomme meisjes werken. Een van deze mesijes werkt thuis.  kilometers de binnen landen in op de top van een hoge bereg. Dit meisje hebben wij bezocht. Kleding , schilderijen e.d. maakt zij.  Hier hebben wij ook al het beddengoed besteld voor het ouderenhuis in Aluthgama. We hebben alle locaties bezocht en vinden nog steeds elke donatie van voorgaande jaren terug en goedgebruikt.

Maandag kwamen wij in de buurt van de Sukitha school enm gingen hier even onverwachts op bezoek. Het gedoneerde serpina muziek instrument was gelijk al in gebruik.

Op de maandag hebben wij een arm, tsunami, gezin met een voedselpakket gesteund.

De keuken die gebouwd wordt is al voor meer dan de helft opgebouwd en zaterdag zal deze helemaal gereed zijn.

Ze hebben een uitsparing opengelaten voor een deur en een raam, en bouwen hem nu verder op tot de hoogte van het huis.

Op dinsdag hebben wij een visser een nieuwe boot geschonken, zijn huidige boot was stuk.

donderdag 30 juni hebben we de bedden bij het 2de ouderen huis afgeleverd, evenals 2 ventilatoren.

ook hebben we 100 kilo rijst gegeven, samen met kruiden en vele kilo’s vis en groenten. In dit huis wonen 22 mensen en zij eten per dag zo’n 10 kilo rijst.

Vandaag wederom contact gehad met de haven (dit contact hebben we dagelijks) en naar het schijnt komt de pallet vandaag of morgen vroeg.

Wordt dus vervolgd