20,21,22,23,24 juli 2009

20,21,22,23,24 juli 2009

 

 

Op 20 juli hebben we ’s ochtends aan een Montessori kleuterschoolklas 46 schooltassen gedoneerd.

De inhoud bestond uit een : kleurboek, potlood, gum, puntenslijper, schrift en wasco.

Voor een schooljongen hebben we 2 paar nette, zwarte schoolschoenen gekocht.

Onze bevriende rechter is nog steeds drukdoende om alle stempels en documenten in orde te krijgen. Overdag hadden we telefonisch contact en hij had het over een ‘killing job’, want hij werd van het ene naar het andere ministerie gestuurd en  elke dag moest er weer en nieuw document of stempel bij.

 

 

 

Op 21 juli hebben we de laatste spullen gekocht voor het bejaarden tehuis in Alutghama. Een eettafel en 6 stoelen en 10 hoofdkussen voor de bedden en kleerhangers. Dit alles in de vrachtwagen (met hierin de 10 bedden, matrassen, klamboes, nachtkastjes en beddengoed, met potten pannen en vele borden) naar het bejaarden tehuis gebracht.

In Alutghama konden we net niet bij het bejaarden tehuis komen en moesten we alles lopend naar het huis brengen.

De ouderen waren blij, gingen direct hun kastjes in pakken en gingen voltrots op hun nieuwe bed zitten (want de bedden werden direct in elkaar gezet en opgemaakt)

Aan de weg staat een bord met Sujatha Elders home- NikaLank.OG Holland, leuk om de vermelding van onze stichting bij dit huis te zien.

 

Op 22 en 23 juli hebben we in totaal 28 voedselpakketten uitgereikt aan de mensen die wonen in Noord Waskaduwa. Deze arme gezinnen, woonachtig in houten huizen,tussen de zee en de spoorrails.

De voedselpakketten bestonden uit :

10 kilo rijst

1 kilo dahl

1 kilo gedroogde vis

1 kilo verse groenten

1 kilo aardappelen

1 kilo uien

1 liter olie

1 pond thee

1 kilo suiker

1 pond zout

200 gram curry, chili en peper poeder

Wasmiddel

4 tandenborstel & tandpasta

2x handzeep

 

24 juli

Op deze dag wederom contact gehad met de haven en alle documenten zijn volledig en maandag of dinsdag wordt het transport geregeld.

 

 

Ook hebben we via Geethanghe een ouderhuis bezocht. In dit ouderenhuis wonen 25 mensen. Dit huis krijgt geen steun en het huis met interieur is in zeer slecht staat.

Vandaag hebben we iets gedaan aan de eerste levensbehoeften.

We hebben met de manager 50 kilo rijst, 5 kilo dhal, 5 kilo vis, 5 kilo groenten, 1 kilo kruiden, wasmiddel en melkpoeder gekocht.

De manager wees aan wat hij wenste en wij hebben dit betaald.

 

 

Tevens hebben we 5 bedden, 5 matrassen besteld en beddengoed, welke wij volgende weer naar het tehuis gaan brengen.