26,27,28,29,30,31 juli 2010

Het huis voor Yaserante schiet aardig op, het fundament is helemaal gereed en opgevuld met zand.
Vandaag worden er stenen naar het huis gebracht en morgen gaan ze verder met het opmetselen van de muren.

Sukithaschool
Het wensen lijstje voor de school hebben we in zijn geheel af kunnen werken.
Roze en blauwe voor het schilderen van het meubilair van de leerlingen.
Zwarte en witte verf voor de buiten muren van het gebouw. Om de leerlingen aan het werk te houden, hebben we 30 meter stof gekocht en hiervan maken ze kussenslopen en tafelkleden.
Toen we er op bezoek waren waren ze bezig met het maken van pannenkoekjes, maar hadden maar 1 koekenpan, dus vroegen ze nog 2 koekenpannen erbij.
Ook de markers voor de whiteboards waren op en wij konden ze ook voorzien van nieuwe markers.
Ze wilden graag bezems en borstels gaan produceren om te verkopen; wij hebben alle benodigheden daarvoor aangeleverd : 25 bezemstelen, 20 kilo ‘ bezemrietjes’ , 10 kilo kokos voor de borstels en alle bevestigingsmaterialen.
De principal was de stichting zeer dankbaar.

Keuken
Bij de familie waar we de vorige keer een keuken hebben aangebouwd, hebben we een bezoekje gebracht. Het dak van de keuken bestaat nu echter nog uit landbouwplastic. Bij de plaatselijke bouwmaterialen hebben we de balken, dakplaten en nokpannen gekocht. Vandaag is alles afgeleverd bij de familie en morgen / overmorgen wordt er gestart met de vernieuwen van het dak.

Internet cafe
Op 5 augustus opent Geethange zijn internetcafe. Vanuit Nederland heeft de stichting 2 laptops gedoneerd gekregen en meegenomen naar Sri Lanka. De afgelopen weken zijn gebruikt voor het regelen en aanschaffen van een adsl verbinding, extra toetsenborden, webcams, koptelefoons, een printer en scan, het inventaris en een nieuwe kleurtje in het ‘cafe’.

Ook de bouw van het 2de huis verloopt prima, de muren staan en zijn inmiddels op de juiste hoogte. Ook hier wordt maandag verder gegaan met de bouw. Dan wordt het dak bevestigd.

Van de week hebben we we de beloofde tafel met 4 stoelen afgeleverd, het paste precies in het huisje.
Tevens hebben we van de week nog 2 voedselpakket bij gezinnen afgeleverd en voor een student een nieuwe fiets gekocht.