30, 31 juli & 1,2,3 augustus

Afgelopen dagen hebben we de Sukithaschool bezocht. Vrijdag 3 augustus was de laatste schooldag, dus we moesten ‘vrij snel’ de materialen kopen. Zo heel veel wensen had de school dit jaar niet. Zij wilden graag stof en garen om kussenslopen te maken. En een grasmaaier, zodat zij het gras rondom de school met leerlingen kunnen gaan maaien. Zij vroegen om een ‘gewone’ duw grasmaaier.
Gisteren hebben wij alle goederen op de brommer naar de school gebracht. Het overhandigen van de grasmaaier was bijzonder, want de ( vrouwelijke) leerkrachten hadden nog nooit gewerkt met de grasmaaier. Het moet eerst voorgedaan worden en vervolgens wilden alle juffen de maaier uitproberen.

Het bejaardentehuis Op 1 augustus was het in Sri Lanka ‘volle maan dag’, op deze dag steunen alle Sri Lankanen goede doelen. Zo is het bejaardentehuis flink geholpen met voedsel voor de komende periode. Zij gaven aan geen grote behoefte te hebben aan voedsel, maar wel aan grote dakplaten voor hun nieuwe verblijf. Bij dit nieuwe verblijf zijn wij wezen kijken en de bouw schoot flink op. De stichting kon een 20tal dakplaten doneren.

De woningenDe bouw van de asbestwoning, de woning met de keuken en de woning waarbij de vloer wordt ge√ęgaliseerd verloopt voorspoedig. Morgen wordt er met de vloer gestart, en maandag met het fundament van de asbest woning. Alle materialen zijn inmiddels bezorgd.
Vandaag hebben we tevens besloten om de woning van een visser te renoveren, zijn dak is vervallen. Wij gaan het dak vernieuwen, zodat de visser er in ieder geval weer kan slapen ( dat is zijn wens) en volgend jaar zullen wij hem helpen om zijn woning verder bewoonbaar te maken. De komende dagen zullen we verslag blijven doen van de voortgang van de woningen en de overige werkzaamheden.