6,7,8,9 augustus

Afgelopen dagen hebben wij de familie Asanka bezocht. Zij zijn afgelopen mei flink getroffen door de wateroverlast. Een week lang was hun woning ivm met een halve meter water in hun woing niet bewoonbaar. Toen het water was gezakt bleek dat hun toilet flink was beschadigd. In de muur zat een flinke scheur. Halverwege juni is hij begonnen met het uitgraven van het metersdiepe gat voor de septictank. En begin juli heeft deze familie de zijkanten laten opmetselen. Met hulp nikalanka zijn maandag de materialen voor het toilet aangeschaft. (120 stenen, 3 zakken cement (a 50 kilo), 1 houten kozijn en deur, het staptoilet).
Dinsdag is gestart met de het opmetselen van het toilet.
aa

Het ouderenhuis Sujatha in Aluthgama hebben wij ook een bezoek gebracht. Ditmaal hadden zij behoefte aan een aantal ‘kleine’ zaken. Met hun wensen lijstje zijn we Aluthgama in gegaan. Het wensenlijstje was : 10 tandenborstel, 8 tubes tandpasta, 8 stuks handzeep, 10 scheermessen, 1 tondeuse, 1 antenne voor de televisie en 6 stoelen.
Nog geen 1,5 uur later hebben wij alle spullen kunnen afleveren bij het ouderenhuis.

aaaa
aaaa
aaaa
aa

Met de familie Columbus hebben we dinsdag eten gekocht in de stad. De familie bestaat uit meneer Columbus (een 81 jarige oud verkoper van groente op de markt), zijn dochter met haar 3 kinderen (27, 24 en 16 jaar). De vader van deze drie kinderen is 9 jaar geleden overleden aan een hartaanval. Zo konden we het volgende kopen : Zeep, tandpasta, tandenborstels, thee, suiker, zout, 20 kilo rijst, 2x kokosnoot olie, kokosnootazijn, dahl, chili, kruiden, bloemkool, 1 kilo aardappelen, 550 gram uien, 500 gram boontjes en 500 gram aubergine en 2 ananassen en 1 kilo vis. Doordat de vader als kostwinnaar, 9 jaar terug, in dit gezin is weggevallen is het erg moeilijk om elke maand rond te komen. De oudste zoon heeft af en toe werk als elektricien en de dochter van de 24 jaar zorgt voor het vaste inkomen, omdat zij op de administratie werk bij een edelstenen bedrijf in Panadura.
aa
Vis kopen op de markt