ambassadeur Arjan Stroetinga weer Nederlandskampioen

arjan

Arjan Stroetinga is zondag op het kunstijs van Dronten Nederlands kampioen op de marathon geworden. De rijder van de BAM-formatie behaalde die titel voor maar liefst de vijfde keer. Stroetinga bleef in de sprint na een zware koers Gary Hekman en Frank Vreugdenhil voor. .

Eerder was Stroetinga in 2008, 2010, 2011 en 2012 de beste. Niemand won de titel daarmee zo vaak als hij.

Stroetinga gaf aan vol vertrouwen aan de laatste fase van de wedstrijd te zijn begonnen. ‘We hebben hier vaak op getraind. Op de beslissende momenten weet iedereen in de ploeg wat hij moet doen. Daarom liep het geweldig. Ik ging ‘vol’ de laatste bocht in om Hekman voor te blijven. De strategie is gelukt. Dat is mooi.’

Desondanks sprak hij niet van een gemakkelijke wedstrijd. ‘Dat is een NK nooit. Ik wist vooraf al dat het moeilijk zou worden. De eerste ronden liepen bij mij ook niet zo heel goed. Gelukkig kwam ik op tijd in mijn ritme.’ .