berichten in de Steenwijkercourant

Afgelopen week stond er een bericht over de resultaten van afgelopen zomer in de Steenwijkercourant.
1

Steenwijk – Stichting Nika Lanka was van 7 juli tot 5 augustus actief in Sri Lanka. Zoals elk jaar is de stichting daar aan de westkust van dit eiland actief.

De stichting is mede door Ronald Kamerman en Gré Lieftink uit Steenwijk opgericht na de fatale tsunami tijdens Kerst 2004 en heeft als doel wederopbouw. Er is al tien jaar lang hard gewerkt en vele projecten zijn klaar.
Maar er is nog altijd veel te doen.  Door de daling van o.a. de prijzen van voedsel en benzine is het leven voor de Sri Lankanen er een heel klein beetje goedkoper op geworden. Maar ondanks deze daling van de prijzen van enkele rupee centen is er voor vele Sri Lankanen nog steeds weinig ruimte om te sparen, Westerse hulp is veelal nog steeds noodzakelijk”, zegt Ronald Kamerman.
Gré Lieftink: “Het doel is dat al onze projecten gereed moeten zijn als wij weer naar Nederland gaan. Geld achterlaten gebeurt niet. Deze kleinschalige hulp is nog steeds zeer effectief. Onze hulp is snel en direct.”
Zo konden zij in deze vier weken twee gezinnen helpen met sanitaire voorzieningen, een ouderhuis helpen met het pleisteren van de muren van het nieuwe verblijf en een ander ouderenhuis helpen met een nieuwe televisie met DVD speler.
Daarnaast konden wij een aantal andere gezinnen helpen met ‘kleine’ hulp zoals nieuwe matrassen (deze mensen sliepen op vodden!!), een ventilator, een kookstel, nieuwe dakplaten, kozijnen en een achterdeur en hulp aan de school voor speciaal onderwijs.

In Sri Lanka verplaatsen Ronald en Gré zich op hun brommer en gaan zo dagelijks hun projecten bij langs om zo de vinger aan de pols te houden. Deze brommer, de vliegreis en het verblijf bekostigen zij zelf.

1