dinsdag 23 augustus

Op maandag 22 augustus is in een woning in Kalutara North de elektriciteit aangesloten. Maar eerst waren wij op maandagochtend rond 11 uur ‘s ochtends aanwezig bij het plaatsen van het kozijn in een woning. Op het door de monnik bepaalde tijdstip was de eerste die door het kozijn ging een kip. Dit voor de ‘good luck’ van de woning.

Bij het huis wat wij aan het bouwen zijn, zijn op maandag de balken en platen voor het dak gekomen. Op deze dag is het huis opgemetseld tot de nok. Dinsdag moet het cement drogen en woensdag en donderdag wordt het dak op het huis bevestigd.

Vrijdag hebben wij een marktkoopman geholpen met de reparatie van zijn groentenkar. Deze marktman kennen wij al vanaf 2006. Toen heeft hij ons, vlak voor de start van de eerste wielerwedstrijd geholpen met het uitnodigen van de politie.

Vrijdag zijn wij ook op de brommer naar Maggona geweest en hebben daar bij de timmerman gezien hoe hij de laatste hand legde aan de 4 tempelbanken en tempeltafels. Vervolgens hebben wij deze naar de tempel laten vervoeren, op de terugweg hebben wij tevens het derde voedselpakket naar het bejaardenhuis gebracht.