In de stromende regen is er door 30 mensen o.l.v. Servais Knaven & Arjan Stroetinga 1350 euro bij elkaar gefietst.

Op zaterdag 1 mei 2010 hebben 2  topsporters   een fiets clinic gegeven voor 30 mensen. Profwielrenner Servais Knaven, de winnaar van o.a. Parijs Roubaix en een Tour de France etappe en Arjan Stroetinga, meervoudig Nederlands kampioen marathonschaatsen  en ook een zeer verdienstelijk wielrenner.  Deze 2 topsporters  hebben zich deze dag pro deo ingezet voor het goede doel. Want de opbrengst van deze fietsclinic, 1350 EURO gaat naar Stichting Nika Lanka. Deze stichting, opgericht na de tsunami zet zich in voor Sri Lanka en richt zich o.a. op ondersteuning van de wielersport. Wim Stroetinga, profwielrenner en broer van Arjan, is herstellende van een handbreuk en fietste daarom niet mee, hij was echter wel aanwezig.

De start van de clinic was in Steenwijk. Na een kop koffie en introductiefilmpje over de 3 topsporters  kregen alle deelnemers een bidon gevuld met een sportdrank en powerbar sportvoeding. Rond 11 uur vertokken alle deelnemers  o.l.v. Servais Knaven & Arjan Stroetinga via Ruinerwold richting De Wijk voor een fietstocht van zo’n 65 kilometer.

De renners waren Steenwijk nog maar net uit of het begon al flink te regenen en droog werd het deze dag ook niet meer.  Na waaier rijden, het rijden over klinkerwegen en een sprinttraining op een viaduct bereikten alle renners nat en verkleumd De Wijk. Bij Wielersport Vlot en Winters stond echter de warme koffie klaar en kon een ieder zich verwarmen bij de kachel. Tevens waren er voor de deelnemers koeken, krentenbollen, frisdrank en bananen en was er tijd om de 3 topsporters het (natte) hemd van het lijf te vragen. Ook de geblesseerde  Wim Stroetinga was inmiddels in De Wijk aanwezig.
bijvlot
De ‘warme’ pauze bij Vlot & Winters in De Wijk

Rond 1 uur stapte het hele gezelschapschap, nog steeds in de regen weer op de fiets. Via Rogat, Meppel Noord, Nijeveen en Havelterberg werd Steenwijk weer bereikt.  Door het natte wegdek ‘regende’ het ook lekke banden.  Maar dankzij de ploegleiders wagen van WV Olympia uit Heerenveen, die de gehele route met de renners meereed, werden deze ongemakken snel en professioneel verholpen.  Door het slechte weer was er helaas minder gelegenheid om uitgebreide trainingsvormen te oefenen.

Rond 2 uur eindigde fietstocht weer  in Steenwijk. Hier was het mogelijk om onder een warme douche te stappen en voor alle deelnemers  stond er  een heerlijke pasta maaltijd en frisdrank klaar. Tijdens de maaltijd was er tijd om in gesprek te gaan met  de 3  topsporters.

Rond 14.30 kregen Servais Knaven en de broers Stroetinga  een applaus, een kistje speciale ‘fietswijn’ en werd  een zeer natte, maar wel plezierige, sportieve dag afgesloten. Nika Lanka bedankte de 3 topsporters en alle deelnemers, want deze  sportieve dag heeft Stichting Nika Lanka een bedrag opgeleverd van meer dan 1350 euro. De stichting zal dit bedrag aankomende zomer besteden aan hulp in Sri Lanka.
onderweg1deelnemers

Een natte terugweg (rechtsachter Servais, met Arjan voor hem) en rechts de bedank foto voor de sponsoren met de deelnemers, met in het midden Servais en 4de van rechts Arjan
pasta
de pasta maaltijd