7 augustus 2011

Vrijdag 5 augustus waren wij aanwezig bij het inmetselen van de eerste steen in het fundament. Na ons onbijt vertokken wij op de brommer naar het huis (zo’n 10kilometer land inwaarts). Na een paar kilometer kregen wij te maken met een gigantische tropische stortbui. Na een tijdje te hebben geschuild, zijn wij toch maar doorgereden. De weg was inmiddels veranderd in een rivier en het bleef maar doorregenen. Kompleet doorweekt en met geen enkel droog plekje meer op ons lichaam arriveerden wij bij het te bouwen huisje. De monnik die het huis zou gaan inzegenen was al aanwezig. Zittend op een plastic stoel en onder een stuk plastic, dat door een stuk of 8 mannen omhoog werd gehouden, sprak hij zijn zegening uit. Na de zegening moesten wij de eerste steen leggen. Vervolgens werd er in een ander huis cake, melkrijst, bananen, koekjes en thee geserveerd ter ere van de start van het huis. Na een klein half uurtje werd het droog en er werd direct gestart met het fundament. Omdat de hele buurt meehielp (zo’n 30mannen) lagen er al snel in de fundament sleuven, vele grote stenen. Deze begon men direct in te metselen. Toen wij zaterdagmiddag weer kwamen kijken was het hele fundament gereed. Maandag wordt er gestart met het opbouwen van de muren.

Zaterdag hebben we Shanta in zijn kapsalon bezocht. Gedurende ons bezoek had hij 2 knippende klanten en 1 klant voor een henna spoeling. Trots liet hij ons zijn nieuwe krultang, stylingtang en gezichtstomer zien, hij gaf nogmaals aan hier heel blij mee te zijn, want nu kan hij zich ook meer op vrouwelijke klanten richten.

‘s middags zijn wij bij een SriLankaans gezin, zij hebben een 1jarig dochtertje. Dit meisje is echter niet gezond. Wij hebben de ziekenhuisrapporten gezien en foto’s van de linkerhartkamer. In de linkerhartkamer zit een klein gaatje. Het advies van de artsen is een 2maandelijkse controle en eventueel een operatie. Wij hebben er voor gezorgd dat de controles voor hun dochter het komende halfjaar uitgevoerd kunnen worden.
Vandaag hebben we de tempel in Maggona bezocht. Hier zijn nieuwe tafels en bankjes nodig voor het volgen van de zondagslessen. Volgende week zullen we in overleg met de monnik dit laten maken.