Nederlandse Marathontitel voor Ambassadeur Arjan Stroetinga

ASSEN – Arjan Stroetinga is zondag 6 januari 2008, in Assen Nederlands kampioen marathonschaatsen op kunstijs geworden. De schaatser uit Olderberkoop klopte in de massasprint titelhouder Ingmar Berga en Jan Maarten Heideman.

provincies de loper nog wel vaker voor de nieuwe kampioen zullen moeten uitrollen. Iedereen in het peloton is ervan overtuigd dat Stroetinga, zolang hij schaatst, zich niet makkelijk van de troon laat stoten. Behalve de titelhouder zelf.

De bescheiden opstelling van Stroetinga, die in Assen zijn achtste seizoenzege behaalde, laat zich wel verklaren. Ruim een jaar geleden koesterde hij nog de status ‘aanstormend talent’. Tegenwoordig hebben alle grote schaatsers diep respect voor hem. „Het is allemaal zeer snel gegaan. Vorig jaar had ik zo nu en dan een uitschieter. Ik werd toen tweede op het NK achter Berga. Dat wilde ik niet weer.”
Een groot deel van zijn progressie schrijft hij toe aan een andere trainingsaanpak onder de nieuwe trainer Jillert Anema, de trouwe begeleider van Rintje Ritsma. “Ik heb veel meer duurwerk en minder krachttraining gedaan. Mijn sprintsnelheid is sterk verbeterd.”
Bron telegraaf

Eerder deze winter had Arjan ook al de eerste natuurijsmarathon in Haaksbergen op zijn naam geschreven.

Spinningmarathon 2007 brengt 1500 euro op !!!!!

De spinningmarathon van 2 december 2007 heeft het gigantische bedrag van 1500 euro opgebracht.
Dit bedrag werd in 4 uur door 42 deelnemers bij elkaar gefietst.
Na de marathon stond er weer een overheerlijk, koolhydraat rijk lopend buffet voor alle deelnemers klaar.
Kok Henk had met zijn 2 Sri Lankaanse koks weer zijn best gedaan. Alle deelnemers lieten zich deze maaltijd goed smaken.

Nika Lanka bedankt Sportcentrum Unifit voor de organisatie en opbrengst van de spinningmarathon.


De 42 deelnemers


Eigenaar & organisator Wim Sikma van UNIFIT