28 en 29 juli

Vlak voordat wij in de zomer van 2011 Sri Lanka verlieten liet Geethanga ons een 3tal woningen zien die hulp kunnen gebruiken.
De eerste woning bestaat uit alleen maar asbest platen. Voor deze woning hebben wij gisteren de plannen gereed gemaakt voor een nieuwe stenen 2 kamer woning, maandag wordt er gestart met het uitgraven van het fundament.

De tweede woning is al wel van steen, maar veel te klein. 2 families wonen in een 2 kamer woning en er is een kleine houten, aangebouwde, keuken. Ooit is er al wel een fundament gelegd. Op dit bestaande fundament heeft de familie inmiddels 2 slaapkamers en woonkamer bij gebouwd. Wij helpen ze om al deze vertrekken te egaliseren met een gekleurde betonvloer.

Bij de derde woning is de keuken (of beter gezegd, de plek waar gekookt wordt) levens gevaarlijk. De muren en dak staan op instorten. Bij deze woning bouwen we een nieuwe keuken aan en wordt het hele huis gepleisterd.

asbest asbest2
Woning 1 : de woning van asbest

woning3
Woning 3 : de woning waarvan de achterkant en ‘keuken’ zeer slecht is en de buitenkant ook zeer slecht is.

25, 26 en 27 juli 2012

De 25ste juli zijn we aangekomen in Sri Lanka. Deze zelfde dag hebben wij direct een nieuwe brommer gekocht. Deze brommer hebben wij zelf betaald. Zodat al het geld dat aan Nika Lanka wordt gedoneerd nog steeds direct op z’n plek terecht komt.
Op de 26ste hebben we de registratie volbracht ( we moeten even 2 weken met tijdelijke nummerplaten rijden), de verzekering afgesloten en 2 helmen gekocht. Vervolgens hebben we de brommer direct ingereden door het huis van vorig jaar te bezoeken. Mevrouw Sumanawathei was gelukkig aanwezig. Zij had haar kleding verdeeld over een aantal dozen en zij sliep op de grond. Wij hebben toen direct besloten om voor haar een nieuwe kleding kast te kopen en een bed ( met matras en linnengoed). Dinsdag de 31ste zullen wij dit bed bezorgen.
Morgen gaan wij met Geethanga en de aannemer de bouwprojecten bijlangs en zullen vanaf maandag starten met de bouw van deze huizen.

weer in Sri Lanka

Op woensdag 25 juli zijn weer in Sri Lanka gearriveerd. Rond een uur of 9 in de ochtend (plaatselijke tijsd) arriveerden wij met de nodige goederen op de luchthaven van Colombo.

Dit jaar hebben wij o.a. bij ons :
2 voetbal tenue’s (15x shirt en 1x keepershirt)
2x volleybal
1x voetbal
10x wielershirt en broek
7 shimano fiets zonnebrillen (nieuwe brillen gratis beschikbaar gesteld door Weerman Wielersport uit Wolvega)
20 t shirts
3x clipless fiets pedalen
2x bidonhouder
10x bidon
4 paar schoenen
1 tas kinderkleding
Voor de kapper die wij vorig jaar geholpen hebben een haarstyle tang en een scharenslijper.
En tevens, 7 nog goed werkende, simlock vrije mobiele telefoons.
tang tang

bril1 bril2

De komende tijd zullen wij op de site verslag doen van onze werkzaamheden. (onder ‘reizen’ vindt u deze informatie)