25,26,27,28 juli

De afgelopen dagen hebben wij bij de familie Sarrath en de familie Asanka kozijnen en ramen met glas geplaatst in hun woningen.
Deze twee bouw projecten zijn nu afgerond.
De overige twee bouwprojecten (tweemaal een badkamer) zullen aan het einde van de week ook afgerond zijn.
Op onze brommer gaan wij onze projecten bij langs gegaan. Dit is nog steeds een fantastische manier om je in Sri Lanka te verplaatsen. De brommer rijdt ongeveer 55 km op 1 liter en onderhoud is nihil (afgelopen dagen hebben wij alleen een achterband moeten vervangen). Zo reden wij afgelopen zondag door het dorpje Dodongoda, daar vielen wij middenin een schitterende Perahera. Schitterend om de versierde mensen en versierde olifanten te zien, die met dans en ceremonie Boedha eren.

schoolschool
schoolschoolschoolschool

21,22,23,24 juli

De bouw van het sanitair bij Chanake en mevrouw Djaiwathi schiet op. Bij beide woningen zijn de grote cilinders voor het sanitair al geplaatst. En ook is bij beide huizen al begonnen met het opmetselen van de muren voor de douche en toilet.

Van de week hebben wij bij de Sukitha school het nodige kunnen brengen : 2 ijzeren kasten, 10tallen meters stof (hiervan maken de leerkrachten (met een aantal leerlingen) de kleding voor traditionele Sri Lankaanse dansen) en een aantal puzzels.

Vandaag zijn we bij de timmerman geweest. De kozijnen voor de deur en de ramen zijn gereed en staan al bij de woning van de familie Sarrath. De deur en de raampjes staan nog bij de timmerman. Morgen worden de deur en het kozijn bij de familie Sarrath geplaatst.
schoolschool
schoolschool

16,17,18,19,20 juli

Afgelopen dagen hebben wij bij onze ‘vaste’ naaister een aantal klamboes laten maken. Deze hebben wij vd week op de brommer naar families gebracht waar zij sliepen onder kapotte klamboes.
Bij een familie die wij al een aantal jaar kennen hebben wij van de week 2 matrassen, een ventilator en een gaskoker met een gaskoker gedoneerd. Deze familie bestaat uit een moeder met 2 zonen en 1 dochter. Haar man is 10 jaar geleden overleden en ook haar vader woont hierbij in. De dochter en haar vader (marktkoopman) zijn de enigen die voor inkomen zorgen in deze familie.
huis
vervoer van de matrassen

11,12,13,14,15 juli

Afgelopen dagen hebben wij de familie Sarrath bezocht.
Met behulp van stichting sportmoves hebben wij voor deze familie in 2013 een huis kunnen bouwen. Vorig jaar hebben wij een goede voordeur kunnen doneren en dit jaar hebben voor de familie een achterdeur en een kozijn met glazen ramen besteld bij de timmerman. Rond de 22ste zal dit geplaatst worden.
Zij wonen nog steeds met veel woongenot in hun stevige stenen woning. Hun vorige woning is inmiddels helemaal scheef en staat op instorten.
De Sukitha school hebben we bezocht en zij hebben behoefte aan ijzeren opbergkasten. Inmiddels zijn wij in de stad aan het informeren naar de prijzen hiervan en ook de wijze van transport.
Bij Chanake en bij mevrouw Djaiwathi zijn de voorbereidingen voor het sanitair getroffen. Alle bouwmaterialen zijn inmiddels bij de beide huizen gebracht. (zand, steentjes, cement, grote stenen voor het fundament en de stenen om mee te metselen)

huis
de scheve, houten, woning van de familie Sarrath

7,8,9,10 juli

Al weer een aantal dagen in Sri Lanka en alweer veel gedaan.
Direct na aankomst in Waskaduwa hebben we onze brommer opgehaald en anders dan de foto doet vermoeden, de brommer doet het prima. En hierop verplaatsen wij ons langs alle projecten.

Inmiddels hebben we de bouw voor de sanitaire voorzieningen voor mevrouw Djaiwathi in gang kunnen zetten. Materialen zijn aangeschaft het echte werk begint maandag.
Samen met Chanake hebben we een begrotging gemaakt voor zijn eigen sanitaire voorzieningen bij zijn huis. ook hiervoor hebben wij het plan en de begroting rond gemaakt en ook hier wordt maandag gestart.
Daarnaast hebben wij voor een aantal gezinnen klamboes laten maken en gaan we morgen naar de timmerman om voor de familie Sarrath een achterdeur te bestellen.
Vandaag hebben wij de Sukitha school bezocht,m aar de leerlingen en leerkrachten waren vandaag afwezig ivm een excursie naar Colombo. Volgende week gaan wij weer op bezoek naar de school.

bouwtekening
Onze brommer rijdt weer

bouwtekening
het bestellen van de klamboes

bouwtekening
Met Chanake maken we een begroting voor alle materialen