Wim Stroetinga derde op NK

Zaterdag 25juni werd Wim Stroetinga, achter Dylan Groenewegen en Wouter Wippert derde bij het Nederlands kampioenschap wielrennen.
Ondanks dat Wim zelf niet blij was met zijn derde plek (“ik kwam hier alleen om te winnen”), feliciteren wij hem met deze derde plaats.
ww

Baby olifant wordt gered in Hambantota (zuid Sri Lanka)

oo
Afgelopen week hebben havenwerkers en natuurbeschermers hebben een olifantenkalf bevrijd dat vast was komen te zitten in een afwateringsschacht bij de stad Hambantota. Het dier heeft er vermoedelijk een gebroken poot aan overgehouden.
Het was onduidelijk hoe het dier klem was komen te zitten. Volgens de BBC was de schacht niet afgesloten.
In de omgeving van Hambantota leven honderden olifanten in het wild. Het diertje is afgevoerd naar een dierenkliniek om behandeld te worden aan zijn gebroken poot.

Door hier op te klikken ziet u de film van de reddingsactie.

nog een bericht van een vriend

kaart
Magonna ligt bij het cijfer 1.

Onze vriend Radju, wwoonachtig in Magonna, stuurde ons vandaag het volgende bericht. (Magonna ligt 60 km ten zuiden van Colombo aan de westkust)

“Hi, me and my family are very nice .
we are OK .
A lot of rain last month.
Flooded earth slips,Also herd flooded your country too. Now whether is better. Some rain lot of sun shin.
good luck and see you soon bye”

het water is weer gezakt

Het water in Sri Lanka is gelukkig weer gezakt.

Van onze vrienden rondom Kaluatra kregen wij te horen dat ook het water in de rivier de Kaluganga nog heel hoog staat en dat er nog steeds veel regen valt, maar dat de noodsituatie inmiddels voorbij.