31 juli

Vandaag zijn we met Geethanga naar de stenenfabriek geweest en hier stenen besteld en ook hebben we zand besteld voor zowel de keuken als de woning. Want we hebben, na een afweging van de prijzen, besloten om ook hier te bouwen.
Vandaag hebben wij in Kalatura verf, kwasten en bezems gekocht voor de Sukithaschool. Morgen zullen we al deze materialen met de scooter naar de School brengen.

 

27,28,29,30 juli

De laatste dagen hebben wij met Geethanga een aantal ‘projecten’ bezocht. Zo hebben we een huis bekeken waar een moeder en dochter wonen (1,5 jaar geleden is haar echtgenoot overleden).
Ze koken onder een stukje blik, wat een keuken genoemd wordt. Vanaf woensdag zullen we starten om hier een keuken te bouwen.
Ook hebben we een onafgebouwd huis bezocht, waar een familie in de keuken woont, waarin ook 2 bedden zijn geplaatst.
Morgen zullen we besluiten wat we hier kunnen doen.
Vandaag zijn we bij het ‘metaal’ bedrijf geweest en hebben schommels besteld voor de Sukithaschool.

23, 24, 25, 26 juli

Weer in Sri Lanka.
De afgelopen dagen hebben wij alweer een aantal zaken in gang gezet.
Dinsdag hebben wij de familie De Silva in Pohaddaramulla bezocht. Deze familie gaan wij helpen met kozijnen voor de deuren en ramen. De order hiervoor is inmiddels bij de timmerman geplaatst.

Vandaag hebben wij de Sukithaschool bezocht. De school is volgende week nog open en dan gaat de school een maand dicht. Zij willen graag verf om de buitenkant van de school en de speelmaterialen te schilderen, nieuwe schommels en bezems voor in de school en bamboebezems voor in de tuin. De komende dagen zullen wij gaan bekijken wat we hiervan kunnen realiseren.

ss2ss3
ss1
De leerlingen zitten tijdens de pauze, voor de door Nika Lanka gedoneerde kast.

Plannen voor de zomer van 2018

Nog een paar weken en dan zal Nika Lanka weer actief zijn in Sri Lanka.
Aankomende zomer zal Nika Lanka de Sukithaschool, het ouderenhuis Sujatha in Aluthgama en het ouderenhuis MupyaSevena te Galaphata weer gaan steunen.

Ook zal Nika Lanka in de zomer van 2018 in ieder geval een aantal gezinnen ondersteunen bij het bouwen / verbouwen van hun huis. Zo zullen we de familie De Silva gaan helpen. Deze familie woont in Pohaddaramulla in een huis wat nooit is afgebouwd. Met het stukadoren en leefbaarder maken van de woning zullen wij de familie helpen.

En een aantal gezinnen ondersteunen met nieuwe bedden en matrassen, sanitair en gascoocker met gasfles..