bericht uit Sri Lanka

Afgelopen zomer kwamen wij, via Geethanga, in contact met de familie Suddath uit Mahawaskaduwa. Zij hadden een onafgebouwde keuken, met een dak vol met gaten. Deze keuken hebben wij op kunnen bouwen en het dak kunnen vernieuwen. Vandaag kregen wij een foto met de tekst :“The family is still happy with the kichten en the roof.”

de situatie in de zomer van 2019

Ambassadeur Arjan Stroetinga vandaag 3de

De massastart voor mannen bij de tweede wereldbeker schaatsen in Polen heeft voor Nederland twee medailles opgeleverd. Jorrit Bergsma behaalde zilver en Arjan Stroetinga pakte brons. Het ervaren duo van Oranje moest in de eindsprint voorrang verlenen aan de Amerikaan Joey Mantia, regerend wereldkampioen op dit onderdeel.

Bergsma, vorige week tijdens de eerste wereldbeker in Minsk de snelste en de slimste van het peloton, reageerde in Tomaszˇw Mazowiecki vier ronden voor het einde op het juiste moment op een vluchtpoging van de Rus Danila Semerikov. De Friese stayer wist het gat met de koploper te overbruggen, maar moest daarna op het laatste rechte stuk zijn meerdere erkennen in de fel sprintende Mantia.

Bergsma en Stroetinga hadden beiden eerder op de dag nog wel hun race in de halve finales gewonnen.

bericht van de 17 jarige Eranga

Vandaag kregen wij dit bericht, met foto’s van Eranga :
“District cycling championship 2091. I participated under 19 road racing team.
2nd placed this race.
thankfully for support my sports”

Afgelopen zomer hebben wij deze kleding gedoneerd. Eranga is de jongen in het rood-wit-blauwe shirt.