olifanten tweeling

Half juni gingen in Sri Lanka de nationale parken weer open. Zo ook het Minneriya National Park in het midden van Sri Lanka. Daar ontdekte men 2 baby olifant kalveren. Deze 2 kalveren waren even groot, altijd samen en zogen melk van hetzelfde vrouwtje.

Door het observeren van hun gedrag en het feit dat zij altijd bij dezelfde moeder zogen kwamen ze tot de conclusie dat het hier gaat om een olifanten tweeling. Dit zijn de eerste geregistreerde tweeling olifanten in Sri Lanka.

Grenzen blijven gesloten

De minister van Luchtvaart Prasanna Ranatunga zei zondag dat de internationale luchthaven, die de autoriteiten op 1 augustus zouden heropenen, gesloten zou blijven tot nader bericht.

“We hebben in het belang van de veiligheid en het welzijn van onze burgers besloten de heropening van luchthavens uit te stellen”; zei hij.

Een repattrieringsprogramma dat tot nu toe zo’n 12.000 Sri Lankanen uit het buitenland heeft binnengehaald, zou ook worden opgeschort. Sri Lanka heeft tot nu toe 2605 gevallen van Covid19 gemeld, met elf doden.