SMS en filmpjes over het ‘trekvisnet’

Afgelopen week kregen wij van de visser van het ‘treknet’ een sms dat zijn net gereed is en dat hij het nu in gebruik heeft.

Zie dit eerdere bericht over de visser

In februari 2010 hebben wij met onze fotocamera’s een aantal filmpjes gemaakt. De kwaliteit is niet altijd even goed, maar het geeft wel een goed beeld van hoe dit netten trekken in zijn werk gaat
Als je klikt op de een van de onderstaande links dan zie je een kort filmpje over een ‘trekvisnet’, het gedoneerde visnet werkt op dezelfde manier, maar heeft alleen veel kleinere mazen, zodat met dit net ook op garnalen gevist kan worden.

FILM : Nettentrekken bij Waskaduwa. Dit is ook de plek waar ‘onze’ visser zijn net gaat gebruiken. Het binnenhalen van het net duurt ongeveer 3 uur. Aan 2 kanten wordt er aan het net getrokken en uiteindelijk komt het net bij elkaar.

FILM : Nettentrekken vlakbij Beruwala. Op dit filmpje is goed te zien hoe uiteindelijk het net op het strand wordt getrokken.

FILM : Het net zit vol met vis

Bericht van Geethanga

Begin november kregen wij van Geethange, uit zijn eigen internetcafé, deze foto gestuurd.
Het email bericht had als titel “do you recognize this man?”
Natuurlijk herkenden wij deze man. Rechts op bord staat de president van Sri Lanka en aan de linkerkant staat de minister van sport. Deze minister van sport gaf in augustus 2007 het startschot van de 2de nikalanka wielerwedstrijd.
bord
start
De minister van sport bij start van de wielerwedstrijd van 2007.